06 241 409 08
paul@studiopistol.nl
linkedin

kvk: 55107583
Ontwerpen is voor mij een vorm van vrijheid: je weet van te voren niet wat eruit gaat komen. Daarin kan ik me erg laten verrassen.
Hoe gaat het ontwerpen in zijn werk?
Ik heb altijd een eerste ingeving. Die werk ik uit, want die moet ik even kwijt. Meestal is het niks, maar als ik het op papier zet, kan ik het vergeten. Ik denk na, verdiep me in de opdrachtgever en zijn vakgebied. En dan probeer ik dingen uit, maak tien, twintig schetsjes. Er ontstaat iets dat zou kunnen werken. Dan moet ik even afstand nemen voordat ik een idee uitwerk dat potentie heeft. Dit proces werkt in grote lijnen voor iedere opdrachtgever.
Wat zijn de kenmerken van een ontwerp van studio pistol?
Een paar dingen komen terug in een ontwerp van studio pistol: een sterk concept, dat tot in de details wordt uitgewerkt. Beperkt maar helder kleurgebruik. En een onverwachte twist. Ik probeer altijd een partner te zijn in het ontwerpproces. En ik streef naar kwaliteit. Dat betekent: niet zomaar opgeven na het eerste idee.
Voor wie ontwerp ik?
Het liefst werk ik voor iemand met passie voor zijn werk, die duidelijke kaders weet neer te zetten, en die weet wat het doel is van de opdracht. Tot dat doel komen, daar kan ik bij helpen. Opdrachtgevers voor wie ik werk zijn onder andere Enof creatieve communicatie, provincie Flevoland, Natuurmonumenten, Future consult, Lis advies, BWZ Ingenieurs en gemeente Baarn
En waar komt die naam eigenlijk vandaan - studio pistol?
Die stamt uit mijn studententijd: bij mijn vereniging was ik ‘Pistolen Paultje.’ We spreken nog steeds regelmatig af, en dan is het: ‘Hee, pistol!’ En op een gegeven moment groeit zo’n naam aan je vast.
Back to Top